Hygiejneplakater til folkeskolen

Det kan være svært at huske at holde afstand eller at vaske hænder. Med hygiejneplakater kan du gøre det nemmere at overholde sundhedstyrelsens retningslinjer på folkeskolen. Vi har designet hygiejne plaktater med positiv kommunikation. Den gode adfærd skal nemlig findes ved at motivere fremfor at skræmme. Få dine hygiejne plakakter her og styrk din lokale hygiejneindsats på en god måde. 

Hygiejneplakater

Vi elsker rene hænder

Vi elsker rene hænder og derfor vasker vi hænder jævnligt. På den måde er vi med til at reducere smitten.

Vi elsker at spritte

Vi elsker at spritte og derfor spritter vi hænder jævnligt. På den måde er vi med til at reducere smitten.

Vi elsker...

Med denne plakat kan du selv udfylde din ønskede adfærd. Husk altid at kommunikere positivt – Det skaber god adfærd. Spred dine gode budskaber gennem #vielskerfolkeskolen

Hold afstand plakater

Vi elsker at passe på hinanden

Vi elsker at passe på hinanden, ved at holde afstand. Med denne plakat kan du anvende positiv kommunikation til at huske både elever, lærer og forældre på at overholde myndighedernes krav om 2 meters afstand.

Vi elsker når mor & far venter her

Vi elsker når mor og far venter her. Med denne plakat kan du på en positiv måde kommunikere myndighedernes regel om, at forældre ikke må gå ind på skolens område.

Download dem alle her
– helt gratis

  • Plakaterne hentes som færdige A4 ark til print.
  • De er gratis og kan downloades og bruges frit.

Brugsvejledning

Nudging plakater skaber adfærd

Vores hygiejne plakater er baseret på adfærdsvidenskaben. Det vil sige, de er designet til at skabe adfærd fremfor intention.

Derfor er det vigtigt, at du kun placerer plakaterne der, hvor du ønsker handlingen. Vil du have børnene til at vaske hænder, skal plakaten derfor kun placeres ved håndvasken og vil du have forældrene til at vente ved skolens indgang, skal plakaten kun placeres ved indgangen.

Yderligere er det vigtigt, at du har målgruppen for øje. Hvis det er børnene, der er målgruppen, skal plakaterne placeres i øjenhøjde med børnene.

Alle plakater er designet med fokus på at motivere fremfor at skræmme. Plakaterne styrkes derfor ved at du arbejder med positiv kommunikation i samværet med børnene. Det vil sige, i stedet for at sige ”Husk vi skal vaske vores hænder” kan du sige ”Vi kan godt lide at passe på hinanden, derfor vasker vi vores hænder”.